Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Social Media Marketing

ICTDelta 2010 persoonlijker met RFID

Mediamatic Lab zorgt voor interactie tussen en met bezoekers

ICTDelta2010 is een dynamisch festival vol ICT-verrassingen op 18 maart in Beurs-WTC te Rotterdam. Tijdens het festival wordt gesproken over de toekomst van ICT. Wat is nieuw? Wat komt eraan? Hoe helpt ICT innoveren?

ICTDelta 2010 festival

ICTDelta 2010, het het jaarlijkse evenement dat geïnteresseerden informeert en inspireert aan de hand van de laatste ontwikkelingen in ICT-onderzoek en –innovatie, bestaat dit jaar uit ruim 100 sessies, met meer dan 300 sprekers. In de Beurs-WTC te Rotterdam is er een grote markt vol prikkelende demo’s en een variëteit aan interactieve sessies. Met topexperts, gelauwerde onderzoekers en een keur aan ICT-starters.

ICTDelta2010 is voor iedereen die zich betrokken voelt bij ICT en innovatie; werkzaam bij bedrijven (ook buiten de ICT!), overheid, maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten, universiteiten en hogescholen (ook studenten).

IkTag

Bij de registratie van ICTDelta 2010 krijgt iedere bezoeker een persoonlijke ikTag. Deze bevat een RFID chip die is gelinkt aan uw tijdelijke ICTDelta profiel. Met de ikTag kunnen bezoekers online stemmen, foto's maken, trefwoorden toevoegen, hun netwerk uitbreiden en andere interactieve dingen doen. Zo is er bijvoorbeeld ook backchannel met een live twitter verslag.

Backchannel met live verslag

Beeldschermen laten zien wat er overal op het congres gebeurt. Bekenden staan bij de registratie, collega's gaan samen op de foto gaan, de laatst uitgebrachte stem voor de Startersprijs; alles is direct te zien op de backchannel.

Twittert u? Tweets met de hashtag #ICTDelta verschijnen direct in beeld. Geen twitteraar? Doe mee door uw reactie te SMSen.

ikPoll stemmen

Stem met de ikTag op uw favoriete startup voor de ICTDelta Startersprijs. De ikPoll houdt de stemmen bij en u ziet bij de pitch sessies hoe de projecten er voor staan. U kunt van mening veranderen, alleen uw laatste stem telt. Strategisch stemmen mag!

Trefwoorden taggen

Kies met de ikTag maximaal tien trefwoorden die het best bij u passen. Zo wordt uw profiel persoonlijker en kunnen we u met de ikBel beter matchen.

Netwerken met ikBel

Bel naar het speciale ICTDelta telefoonnummer. Op basis van uw trefwoorden verzorgt het systeem een relevante match met een andere bezoeker van ICTDelta. U wordt met elkaar verbonden om nader kennis te maken.

ikCam

Een leuke manier van netwerken is samen op de foto gaan. De foto's worden direct online geplaatst en zijn te zien op de backchannel. De gefotografeerden worden op de website in elkaars netwerk opgenomen. Gebruik de ikTag ook om een portret te maken voor uw profiel.

ikCam ICTDelta: Eigenzinnig netwerken

ikCam ICTDelta: Eigenzinnig netwerken

-

Foto genomen door Michael Groen tijdens ICT Delta 2010

Introductie microfoon

Wil u in een plenaire sessie reageren? Houd de ikTag bij de microfoon en op het grote scherm verschijnt uw eigen naam. Zo weet iedereen wie er spreekt en krijgt uw bijdrage direct de juiste context.

Privacy

Uw profiel voor ICTDelta is tijdelijk en niet zichtbaar voor anderen. De foto's, gegevens van nieuwe contacten en andere resultaten van de interactieve installaties kunt u tot zes weken na ICTDelta 2010 bekijken en downloaden. Daarna gaat de website offline.


  • Mediamatic Lab ontwikkelde de ikTag om on- en offline beter met elkaar te verbinden, en won hiervoor vorig jaar een SpinAwards in de categorie 'beste innovatie'. Zie ook www.mediamatic.nl/iktag.