Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

organisatie EN  NL

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van Amsterdam vanaf het begin tot en met nu. Het museum is gevestigd in hartje Amsterdam.

In 2003 ontwikkelden we Geheugen van Oost als voortraject voor de tentoonstelling ‘Oost, Amsterdamse Buurt’. De website is inmiddels al bijna 10 jaar actief. Het jaar erna, in 2004, ging Geheugen van West online en in 2009 werd Buurtwinkels gelanceerd. Deze websites geven het museum inzicht in de geschiedenis van de stad, door de verhalen van haar inwoners.

In 2011 ging Hart online, het centrale punt van de community van het Amsterdam Museum waar alle websites van het museum samenkomen. Een toegangspunt voor alle websites en deze zijn onderdeel van het Open-CI. Gebruikers hebben daardoor maar 1 inlog naam voor alle gerelateerde websites. Een grote groep vrijwilligers zorgt er samen met het Amsterdam Museum voor dat de websites actueel blijven.

Naast websites gebruikt het museum ook een aantal van onze interactieve installaties, bijvoorbeeld bij het Fundament en tijdens Museumnacht. Deze installaties betrekken de bezoekers, door ze mee te laten doen. Daarnaast vergroot het museum hiermee de zichtbaarheid op social media.

Contactinformatie

Postbus 3302

1001 AC Amsterdam

Nederland

Telefoon +31205231822

www.amsterdammuseum.nl/