Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Social media marketing mrt 2008 2 EN  NL

ikCam

Interactieve webcam

Foto’s maken, je RFID tag aan Facebook koppelen, anderen 'frienden' door samen op de foto te gaan. De ikCam is een interactieve webcam waar bezoekers leuke dingen mee kunnen doen. Wanneer meerdere mensen tegelijkertijd hun ikTag scannen en samen op de foto gaan, wordt iedereen vrienden van elkaar op het sociale netwerk. Zo kunnen bezoekers na afloop van een bijeenkomst of evenement hun nieuwe contacten makkelijk terugvinden. De ikCam maakt netwerken persoonlijk en leuk!

Hoe werkt de ikCam?

Het koppelen van de ikCam aan een Anymetasite is eenvoudig en maakt interactie mogelijk tussen een evenement en sociale netwerksites.

Je activeert de ikCam met je RFID tag. Je ikTag bijvoorbeeld, OV chipkaart, of OBA pas. De RFID chip in de ikTag, chipkaart of andere pas is gelinkt aan je profiel op de sociale netwerksite. Nog niet geregistreerd? Geen probleem, dat kun je eenvoudig bij de ikCam doen. Houd je ikTag tegen de aangegeven plek op de monitor. Je naam verschijnt in beeld en je hebt nog vijf seconden om je beste of slechtste pose aan te nemen, waarna er een foto wordt genomen. Deze foto wordt direct geüpload naar je profiel.

Fysieke “Vind ik leuk” knop

Stel, je staat bij een presentatie, installatie of ander programmaonderdeel en je denkt bij jezelf: "Vind ik leuk". Koppel dan je profiel aan Facebook door op de "Facebook Connect" knop te drukken op het scherm. Hiermee verander je jouw ikTag in een fysieke “Vind ik leuk” knop. Scan je ikTag over de Facebook-duim en er komt direct een post op je wall.

Nadat je jouw profiel hebt gekoppeld aan Facebook, verschijnen al je ikCam foto's op Facebook. Je bespaart een hoop tijd om je vrienden te vertellen over alles wat je meemaakt op het evenement.

Groepsfoto's?

Wil jij graag vrienden met iemand worden? Koppel dan je profiel door tegelijkertijd je ikTag te scannen en samen op de foto te gaan. Je wordt dan aan elkaar gelinkt op het sociale netwerk. Na de bijeenkomst kun je je nieuwe contacten makkelijk terugvinden op de community.

ikCam bij Red Bull Crashed Ice 2011 in Valkenburg

ikCam bij Red Bull Crashed Ice 2011 in Valkenburg

-

Tijdens het evenement delen bezoekers hun fotos op Facebook door RFID.

Wie gebruiken de ikCam?

Je vindt ikCam bij de Kom je ook? symposia en in de tentoonstellingsruimte van Mediamatic. IkCams zijn ook gebruikt bij onder andere de Renault AutoRAI,Eurosonic Noorderslag 2011, het Amsterdam Museum en bij het Ushuaïa Beach Hotel op Ibiza.