Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website sep 2008

Museum De Paviljoens

Web2.0 en de hedendaagse kunst

De sociale netwerksite voor De Paviljoens, het museum voor hedendaagse kunst in Almere. Met veel aandacht voor de bezoekers van het museum en leden van het online netwerk.

Museum De Paviljoens toont hedendaagse kunst aan hedendaags publiek in Almere. Met spraakmakende tentoonstellingen en lezingen, bijzondere festivals, excursies en vernieuwende kunstenaarsprojecten binnen en buiten de museummuren, betrekt Museum de Paviljoens Almeerders en bezoekers uit de rest van Nederland bij hedendaagse kunst.

"Een website die de gezichten toont van de bezoekers van het museum", dat was een van de wensen van Macha Roesink, directeur van Museum De Paviljoens. Mediamatic Lab bouwde een nieuwe website voor het museum. Hierop zijn onder andere de verschillende tentoonstellingen, projecten en activiteiten te vinden van het museum.

Begin april 2011 lanceerde Museum de Paviljoens ‘de Bibliotheek’, een nieuwe unieke functie voor op de website. Met deze functie kunnen bezoekers van de website een eigen digitale boekenplank creëren. Via Books.google.nl wordt relevante informatie over hun ingevoerde boeken of artikelen toegevoegd. Boeken worden vervolgens op de website gekoppeld aan de verschillende tentoonstellingen, kunstenaarsprojecten en andere activiteiten.

Webmaster
Mediamatic team