Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

20 EN  NL

FAQ - Veelgestelde vragen

De need-to-knows en nice-to-knows van Anymeta

Hebben je gebruikers problemen met inloggen? Of twijfels over privacy? Weet je als editor niet meer hoe je een artikel, set of ander ding toevoegt? Of wil je weten wanneer de volgende Anymeta training is? Grote kans dat je hier antwoord vindt op je vragen.

Profiel/Getting started


Kan ik met mijn account inloggen op andere sites?

Ja, dat kan als de website is verbonden in het Open-CI netwerk. Ga naar Log in en geef aan welk profiel je wil gebruiken om in te loggen. (Lees verder om te kijken welke sites met elkaar verbonden zijn)

Kan ik mij in en uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Met het lidmaatschap ontvang je automatisch de nieuwsbrief. Je kunt je voorkeur voor het ontvangen de mailing aanpassen in het menu voorkeuren als je bent ingelogd. Selecteer mailinstellingen en vink 'stuur mij geen eMailings' aan. Je kan dit altijd wijzigen als je weer mailings wilt ontvangen.

Hoe maak ik contact met anderen?

Je kunt contact leggen met andere mensen binnen het netwerk door op de knop op hun profiel te klikken. Je kunt de relatie die je tot die persoon hebt aangeven in het dialoog schermpje.
tip: beheer je contactverzoeken via de knop in de menubalk

Hoe kan ik ergens fan van worden?

Vind je iets leuk op de site, bijvoorbeeld een artikel, een evenement of zelfs een persoon? Je kunt dat laten zien door de vind ik leuk knop te gebruiken. Op je profiel verschijnt automatisch een lijstje met de dingen waar je fan van bent. Lees verder

Kun je overal op reageren?

Het is mogelijk om bij bijna alles wat je in de website vindt een reactie achter te laten. Gebruik hiervoor het reactie-formulier onderaan de pagina. Lees verder
tip: bekijk in mijn bijdrage jouw hele overzicht van dingen die je hebt toegevoegd. Hier vind je dus ook de reacties die je hebt achtergelaten.

Wat is social bookmarking?

Via de social media buttons boven een artikel, een evenement, of bijvoorbeeld een blog kun je dingen van de site via andere social media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn delen.

Ik heb een kaartje gekocht maar geen mailtje gekregen om deze uit te printen?

Dat klopt. Je vindt je kaartje in mijn kaartjes als je bent ingelogd. Als je het kaartje hebt betaald dan sta je automatisch op de lijst van het evenement.

Wat is Open-CI?

Dit is het systeem waarmee Anymeta systemen met elkaar verbonden zijn. Je kunt met een account inloggen op verschillende sites die aangesloten zijn op het netwerk. (Lees verder)

Wat is een ikTag?

De ikTag is een RFID-toepassing ontwikkeld door Mediamatic Lab en koppelt de online en offline wereld aan elkaar. Je kunt je persoonlijke ikTag die aan je profiel is gekoppeld gratis ophalen bij Mediamatic. Gebruik de ikTag met verschillende interactieve installaties en zie het resultaat direct terug op je profiel. (Lees verder)

Wat kan ik met de timeline functie op mijn profiel?

Alles wat je op de site doet wordt voorzien van een tijdstempel. In de nieuwe Anymetaversies is het mogelijk om je profiel weer te geven als tijdslijn.

Ik heb profielen op verschillende websites, kan ik deze samenvoegen?

Als je profielen hebt op sites die binnen het Open-CI netwerk vallen kun je deze samenvoegen of verhuizen. Hoe dit werkt vind je in een kort stappenplan. Lees verder

naar boven

Dingen toevoegen


Hoe voeg ik een afbeelding toe?

Er zijn verschillende manieren om een afbeelding toe te voegen. Je kunt de new thing wizard gebruiken of het camera-icoontje en vervolgens de stappen volgen. Elke afbeelding krijgt een aparte pagina, waarop je de afbeelding na het toevoegen altijd nog kan aanpassen. Lees verder

Waar kan ik video’s uploaden?

Dit werkt op dezelfde manier als het uploaden van een afbeelding. Gebruik hier dan ook die functie voor.

Ik wil een nieuw artikel toevoegen, hoe werkt dat?

Gebruik de new thing wizard of klik via 'Mijn bijdragen' op 'Nieuwe bijdrage'. Vervolgens kies je voor het aanmaken van een artikel en volg je de aanwijzingen op het scherm. Lees verder

Mijn organisatie bestaat nog niet op de site, maar ik wil deze wel toevoegen aan mijn profiel. Hoe zorg ik ervoor dat ik deze kan toevoegen?

Zoek via je profiel jouw organisatie. Als deze niet verschijnt klik je op 'Maak iets nieuws'. Vervolgens kun je de verschillende velden invullen en afsluiten door op 'ok' te drukken. Lees verder

Ik wil mijn event promoten via mediamatic.net, kan dat?

Via de open agenda kun je een eigen evement onder de aandacht brengen. Je maakt eenvoudig een event aan via 'Mijn bijdragen' en vervolgens in 'Nieuwe bijdrage'. Lees verder

Ik heb een serie foto’s gemaakt en wil die op de site zetten. Moet ik dit foto per foto doen?

Nee, er is een plugin die het mogelijk maakt een hele serie in een keer te uploaden. Je kunt vooraf alle foto’s van tags voorzien, bijvoorbeeld in iPhoto, of een ander fotoprogramma. Daarna is het een kwestie van kopje koffie halen en rustig kijken hoe alle foto’s worden geupload. Lees verder

New thing wizard?

Dit is een nieuwe feature die in sites zit na Anymeta versie 4.15. Hiermee wordt je met een paar simpele stappen door het aanmaken van een nieuwe bijdrage geleid, in plaats van dat je op een pagina terecht komt.

naar boven

Layout


Waar kan ik mijn tekst opmaken met bijvoorbeeld italic en bold typografie?

Op onze site vind je een overzicht van opmaakcodes in Anymeta. Lees verder

Ik wil een afbeelding in mijn tekst plaatsen, kan dat?

Je kunt inderdaad een afbeelding in je tekst verwerken. Hiervoor gebruik je de code [[ image # ]]. Op de plaats van # vul je een nummer in van de volgorde zoals je de afbeeldingen hebt toegevoegd.
Lees meer over het toevoegen van afbeeldingen

Waar zijn de keywords voor?

Je voegt keywords toe om de data te verrijken, dat dingen vindbaar zijn, en dat gerelateerde dingen in relevante context verschijnen op andere plaatsen op de website. Door keywords toe te voegen verschijnt er ook informatie die voor jou relevant is. Lees verder

naar boven

Redactiewerk


Hoe krijg ik een RSVP/Reserveer knop bij mijn evenement?

Als de website zo geconfigureerd is kunnen gewone gebruikers zelf evenementen toevoegen aan de site. Als redacteur heb je de mogelijkheid ook een Reserveer-knop toe te voegen. In de admin vink je eenvoudig rsvp aan en je slaat het document op. Lees verder

Ik heb twee pagina’s gevonden die hetzelfde representeren. Kan ik er een weggooien?

Je kunt deze pagina’s het beste samenvoegen. Zo weet je zeker dat er geen inhoud of verbindingen verloren gaan. Hoe het samenvoegen van pagina's precies werkt lees je hier.

Wat is related content?

Dit is informatie die via semantische logica verschijnt aan de rechterzijkant van de pagina. Als redacteur kun je hier invloed op uitoefenen door goed gebruik te maken van keywords.

Ik wil zelf vaststellen welke informatie er in de rechter balk verschijnt, kan dat?

Hoewel dit ingaat tegen het principe van het semantische systeem is het soms handig zelf te bepalen wat er in de context wordt getoond. Je kunt een set maken waarvan alle setmembers verschijnen als context. Lees hier hoe dat werkt.

Wanneer gebruik ik een themanavigatie?

Bijvoorbeeld voor speciale evenementen of onderdelen van je organisatie die een eigen navigatie gebruiken. Een voorbeeld kun je vinden op mediamatic.net bij Kom je ook?
Hoe je zelf een themanavigatie kan maken voor een evenement of onderdeel lees je hier.

Mijn team en ik werken samen aan een project. Kan ik documenten delen via de site zonder dat anderen dezen zien?

Door de zichtbaarheid van artikelen aan te passen (bijv. alleen zichtbaar voor mij/ voor vrienden/ voor iedereen) zijn al je documenten online beschikbaar en bepaal je zelf wie het mag zien. Je kunt ook in de admin findable en matchable uitschakelen zodat de artikelen niet in de search naar boven komen.

naar boven

Dingen toevoegen (administrator)


Hoe voeg ik dingen toe in de admin?

De meeste dingen, zoals een artikel, evenement, persoon, locatie en organisatie kan je toevoegen via de wizard op de website. Log in en ga naar Bijdragen. Daar voeg je door middel van de wizard gemakkelijk content toe aan je website.

Er zijn echter ook dingen die je niet via deze wizard kan toevoegen. Wil je een set, blog, of listpublish toevoegen, dan doe je dit via de admin. Ga naar admin en klik op 'Maak een nieuwe +' en kies het ding dat je wil aanmaken. Hier vind je meer informatie over het aanmaken van verschillende dingen in de admin.

naar boven

Tools


Ik wil een mailing versturen maar hoe kom ik aan de adressen?

Een adressenlijst kun je maken door een listpublish te creeren met een specifieke zoekvraag. Je kunt bijvoorbeeld alle fans van een bepaald evenement in een lijst plaatsen en zo gericht mailen.

Hoe maak ik van een persoon een gebruiker?

In de module MemberAdministration kun je de pagina van een persoon omzetten in een gebruiker. Die persoon krijgt dan een eigen password en hiermee toegang tot zijn of haar profiel. Lees meer

Waar vind ik de statistieken van mijn website?

Via de admintools heb je als administrator toegang tot de statistieken van je website. Met behulp van GoogleAnalytics kun je een gedetailleerde uitdraai maken van de activiteit op de site.

Privacy


Er is iemand spam berichtjes aan het plaatsen op de site. Kan ik dit in de kiem smoren?

Via de module MemberAdministration kun je de persoon die spam berichten verstuurd markeren als spammer en als member uit zetten. Hij of zij kan gewoon inloggen, maar geen berichten meer versturen. Lees meer over spammers en het verwijderen van hun berichtjes.

Hoe zit het met copyright?

Standaard zit er copyright op alles wat je aanmaakt op de website. Als iemand je bijdragen zou willen gebruiken, moet diegene eerst contact met je opnemen. Wil je het makkelijker maken voor mensen om afbeeldingen te gebruiken, maar er wel bepaalde voorwaarden aan verbinden? Dan is het handig gebruik te maken van Creative Commons.

Creative Commons, wat betekent dat?

Met Creative Commons kun je op een hedendaagse en flexibele manier omgaan met je auteursrechten, volgens juridisch waterdicht geformuleerde voorwaarden. Anymeta ondersteunt Creative Commons op het niveau van individuele attachments. Kies bij Voorkeuren, rechts in de menubalk, de Creative Common licentie die je van toepassing vindt op jouw bijdragen. Kies Copyright als je je bijdragen niet wil delen, of als je wilt dat anderen eerst toestemming vragen.

Om de auteursrechten voor foto's en ander beeld aan te geven, klik op je beeld, vervolgens op de knop ‘bewerk’ en daarna op het copyright icoontje rechts bovenin. Je kunt ook hier weer de Creative Common licentie kiezen die van toepassing is op de foto. Zie ook www.creativecommons.nl.

Training


Waar kan ik mij als redacteur aanmelden voor een Anymetatraining?

Via de website en per email worden regelmatig aankondigingen gemaakt voor nieuwe trainingen. Je kunt ze ook zelf aanvragen. Lees meer

naar boven

Anymeta


Wat houden wekelijkse updates in?

Elke week voert Mediamatic een update uit op alle websites. Hiermee houden we het systeem up to date en houden we aantal kleine problemen beperkt tot een minimum. Updates bevatten geen ingrijpende veranderingen die de site veranderen. Hier lees je meer over de updates.

Feature release, wat is dat?

Deze release wordt alleen op aanvraag gedaan en bevat nieuwe functionaliteit. Nieuwe mogelijkheden binnen de website worden nooit ongevraagd doorgevoerd.

Overige vragen

Kom je er, ondanks de antwoorden op deze FAQ - Veelgestelde vragen niet uit? Stuur een mail naar of bel met 020 - 6389901 en we helpen je.