Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Social Media Marketing 1 6

Interactieve installaties in Paradiso

Tijdens The Infiltration Series en 5 Days Off wordt de realiteit van het festival gekoppeld aan de virtuele wereld.

Zo konden bezoekers van het evenement door middel van de Wow! de muren van Paradiso 'belichten' met een zelfgemaakte digitale graffiti. Het eindresultaat kon direct online worden gedeeld met vrienden.

Ook de ikCam zorgde voor veel interactief plezier op het festival. Bezoekers konden met elkaar op de foto en hierdoor nieuwe vriendschappen maken. Met een persoonlijke RFIDtags kon men bovendien festivalonderdelen ' liken' en dit met vrienden delen.

The Infiltration series

Met the infiltration series presenteert Paradiso een nieuwe manier van exposeren. Interactieve kunstwerken met een verrassend, experimenteel en/of subversief karakter breken in op de alledaagse gang van zaken in de poptempel.
Denk aan een audiotour door het gebouw, een carillon in de kelder, een ballet voor de glazenwassers of een projectie van hologrammen op het podium. Om deze infiltraties optimaal te laten slagen worden ze niet vooraf aangekondigd.

5 Days Off

Het Amsterdams stadsfestival 5 Days Off richt zich op elektronische muziek en verwante disciplines als audio-visuele kunst, fotografie en film. Het festival speelt zich af rond het uitgaanshart van Amsterdam; het Leidseplein. Met de Melkweg en Paradiso betrekt 5 Days Off jaarlijks twee wereldwijd beroemde poppodia.

De Installaties

ikCam

De ikCam is een interactieve webcam waar je allerlei leuke dingen mee kunt doen. Lid worden van het sociale netwerk van het evenement bijvoorbeeld, je RFID tag aan Facebook koppelen, of anderen 'frienden' door samen op de foto te gaan. Lees hier meer over de ikCam.

Wow!

De Wow! is een digitale graffiti installatie. Maak je eigen 'piece' met behulp van je mobiel, aansteker of fietslampje, en deel het met je vrienden! Tijdens het Mediamatic Dev Camp 2010 werd de Wow! speciaal ontworpen voor Paradiso.

I like it

Deel je ervaringen tijdens het evenement met je Facebook vrienden, zonder ook maar een computer aan te raken. Door je RFID tag aan je Facebook profiel te koppelen, verander je jouw tag in een fysieke “Vind ik leuk” knop. Alles over de knop kan je hier lezen.

Kijk op het complete overzicht voor al onze event services.

Bijdragen