Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Project mei 2011 1

Herdenken en vieren

Nieuwe website voor Amsterdams 4 & 5 mei comité

4 En 5 mei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De emotie van de twee dagen is enorm verschillend. Juist om de verbondenheid te laten zien, zijn beide dagen toch in één website ondergebracht. Op de nieuwe site vind je informatie over de activiteiten die op en rond 4 en 5 mei plaatsvinden in Amsterdam.

Eén gezamenlijke homepage verbindt de subhomepages van de drie thema's binnen de site: Herdenking, Na de Dam en Bevrijding. Op de subhomepages per thema een overzicht van wat er in Amsterdam te doen is.

Herdenken

Op 4 mei om 20:00 is het twee minuten stil in Amsterdam. We herdenken burgers en militairen die in Nederland en elders ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Naast de Nationale Herdenking op de Dam vinden diverse bijeenkomsten plaats: rond oorlogsmonumenten, op begraafplaatsen en in diverse concertlocaties zoals de Noorderkerk en het Concertgebouw. De Burgemeester loopt jaarlijks met enkele honderden mensen in een Stille Tocht vanaf het Museumplein naar de herdenking op de Dam.

Na de Dam

In de avond van 4 mei vindt sinds 2010 “Theater Na de Dam” plaats. In de Nes-theaters, Carré en de Kleine Komedie zijn er voorstellingen. Ook zijn er filmvertoningen en concerten.

Vieren

5 Mei is niet zo maar een (folkloristische) feestdag, zoals bijvoorbeeld Koninginnedag. Het is een dag waarop we de vrijheid waarin we leven uitbundig vieren. Mensen uit Amsterdam en ver daarbuiten komen hiervoor samen bij grote en kleinere podia door de hele stad.

http://www.4en5meiamsterdam.nl/

Project management