Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website dec 2007

Creative Cities Amsterdam

Sociaal netwerk en portal voor de creatieve industrie

Het sociale netwerk van Creative Cities Amsterdam Area waar portfolio's, vacatures en projecten uit de creatieve industrie bekeken en geplaatst kunnen worden.

Het programmabureau Creative Cities Amsterdam Area (CCAA) is opgericht om de creatieve industrie in zeven steden te stimuleren en te versterken. Het bureau biedt ondersteuning aan zowel startende, bestaande als groeiende ondernemers. Het programma is in 2007 in het leven geroepen door een samenwerkingsverband van zestien partners.

In mei 2009 ontwikkelde Mediamatic een nieuwe ‘werkplaats', een levendige nieuwe dienst van CCAA. De website biedt ondersteuning aan ondernemers en werknemers uit de creatieve industrie. Portfolio's, vacatures en projecten uit de creatieve industrie kunnen er worden bekeken en geplaatst.

De website maakt gebruik van open-ci, een technologie waardoor het mogelijk is om informatie van verschillende websites uit te wisselen. Als een gebruiker zoekt op ccaa.nl dan wordt ook informatie van bijna 10 gelinkte websites (o.a. NetwerkCS, PICNIC en Mediamatic.net) doorzocht en gevonden. Op deze manier geeft www.ccaa.nl een zeer uitgebreid overzicht van de creatieve industrie in de regio.

Webmaster