book: Geert Lovink 1 apr 2004

Uncanny Networks

Dialogues with the Virtual Intelligentsia

De interviews die verzameld zijn in dit boek zijn met kunstenaars, critici en theoretici die nauw betrokken zijn bij de bouw van de inhoud, interfaces, en architecturen van nieuwe media.

Geert Lovink vindt interviews fantasierijke teksten die kunnen helpen om wereldwijd een netwerk te creeeren. Niet alleen een netwerk tussen verschillende beroepen, maar ook tussen verschillende culturen en groepen. Het houden van online interviews, over een periode van weken of maanden, kan de deelnemers aan de interviews een diepte en een breedte geven, in plaats van de snapshots van tijdige referenties in de meeste gesprekken.

De besproken onderwerpen zijn onder meer digitale esthetiek, geluidskunst, het navigeren van diepe audio-ruimte, de Europese media filosofie, het internet in Oost-Europa, het mengen van het oude en het nieuwe in India, kritische media studies in de regio Azië-Pacific, Japanse techno stammen, hybride identiteiten, de opslag van sociale bewegingen, de theorie van de virtuele klas, virtuele en stedelijke ruimten, corporate overname van het internet, en de rol van cyberspace in de opkomst van niet-gouvernementele organisaties.

Mensen die geïnterviewd zijn en opgenomen in dit boek: Norbert Bolz, Paulina Borsook, Luchezar Boyadjiev, Kuan-Hsing Chen, Cãlin Dan, Mike Davis, Mark Dery, Kodwo Eshun, Susan George, Boris Groys, Frank Hartmann, Michael Heim, Dietmar Kamper, Zina Kaye, Tom Keenan, Arthur Kroker, Bruno Latour, Marita Liulia, Rafael Lozano-Hemmer, Peter Lunenfeld, Lev Manovich, Mongrel, Edi Muka, Jonathan Peizer, Saskia Sassen, Herbert Schiller, Gayatri Spivak, János Sugár, Ravi Sundaram, Toshiya Ueno, Tjebbe van Tijen, McKenzie Wark, Hartmut Winkler, en Slavoj Zizek.

Vergroot

Voorkant Uncanny Networks -

374

0 262 12251-0

5.1 LOV -a-