Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website apr 2011

Amsterdams 4 & 5 mei Comité

Herdenken en vieren in Amsterdam

Herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei is en blijft voor veel Amsterdammers belangrijk. Jaarlijks zijn er in Amsterdam meer dan zeventig bijeenkomsten op 4 en 5 mei. De informatie rondom deze bijeenkomsten wordt verzameld op de website
4en5meiamsterdam.nl

Verspreid over Amsterdam zijn tientallen comités en organisaties actief om de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Hoe divers de activiteiten en organisaties ook zijn, ze delen allen dezelfde wens: blijven herinneren in het belang van onze toekomst. Het Amsterdams 4 & 5 mei Comité is er één van.

Het comité heeft een lange geschiedenis achter de rug. Al vlak na de oorlog werd een comité gevormd uit oud verzetsstrijders onder het motto "Dat nooit meer…." Het comité zet zich nog steeds actief in om onze vrijheid elk jaar bewust te herdenken en te vieren, hoe vanzelfsprekend deze soms ook lijkt.De website brengt betrokkenen samen en geeft alle activiteiten rond 4 en 5 mei in Amsterdam overzichtelijk weer. Naast dit overzicht van events nodigt het 4 en 5 mei comité via de website iedereen uit om zijn of haar verhalen over de Dam, ‘de navel van Amsterdam', te delen.

Project management