Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website mei 2011 1

Museum Catharijneconvent

Pelgrimsverhalen, een verhalensite over pelgrimstochten naar Santiago de Compostella.

Pelgrimsverhalen is een online ontmoetingsplek voor pelgrims die hun ervaringen willen delen met andere pelgrims en geïnteresseerden. Via alle verhalen wordt de Camino de Santiago in woord en beeld tot leven gebracht. Zo nemen pelgrims de bezoekers van de site mee op pelgrimstocht.

Wat bezielt pelgrims om honderden, soms wel duizenden kilometers te lopen of te fietsen naar die stad in het uiterste noordwesten van Spanje? Op deze website kan iedereen zijn eigen pelgrimsverhaal delen. De redactie van de site voegt regelmatig informatie en verhalen toe over voorwerpen uit de museumcollectie en over de geschiedenis van de halteplaatsen op de pelgrimstochten.

De site is ontwikkeld voor Museum Catharijneconvent (Utrecht) bij de tentoonstelling Pelgrims. Onderweg naar Santiago de Compostela (te zien van 15 oktober 2011 – 26 februari 2012). De expositie maakt de geschiedenis, betekenis en het belang van de pelgrimage naar de Spaanse stad Santiago de Compostela inzichtelijk voor een groot publiek.

Opdrachtgever
Project management