Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Project juli 2011 1 EN  NL

ikPod voor Android

Interactieve museumtour op NFC smartphone

De ikPod, Mediamatic's prijswinnende RFID multimedia guide, is nu beschikbaar als Android app. Met de app kiezen bezoekers extra audio, teksten, afbeeldingen en video's over objecten in een tentoonstelling. Omdat de applicatie geen extra hardware vereist, is het beschikbaar voor een breed publiek. De kosten voor diegenen die het willen aanbieden aan hun bezoekers zijn daardoor ook laag.

IkPod voor Android biedt een interactieve ervaring, zonder het fysieke apparaat dat de oorspronkelijke versie vereiste. De app is nu verkrijgbaar in de App Store. IkPod voor Android is alleen beschikbaar voor smartphones met NFC.

Hoe werkt het?

Objecten in een tentoonstelling krijgen RFID chips, die verbonden zijn met relevante online informatie. Bezoekers scannen de objecten met hun smartphone en ikPod voor Android presenteert extra content om uit te kiezen; audio, video, afbeeldingen, webpagina's. Dit plaatst de objecten in een relevante context en zorgt voor een interactieve en persoonlijke ervaring.

Award

In april 2011 werd de eerste ikPod bekroond met een SpinAward voor Beste Mobiele Concept en ontving een Best Practice onderscheiding van Virtueel Platform. Virtueel Platform nam de ikPod ook op in haar postercampagne.

Informatie

Neem contact op met Willem Velthoven voor meer informatie over ikPod for Android: / +31 20 638 9901.

Project management
Ino
Mediamatic team
Bijdragen