Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website sep 2011 2

Orkest in de klas

Kennis en informatie uitwisselen over muziekonderwijs

Hoe leer je basisschoolkinderen een instrument bespelen, of — lastiger nog — verschillende? En hoe laat je ze het plezier ervaren van samenspelen? Orkest in de Klas is een online community die het muziekonderwijs stimuleert. Voor leerkrachten, kinderen en hun ouders.

Orkest in de klas wil muziek bereikbaar maken voor ieder kind. Daarom gaf de organisatie de opdracht aan Mediamatic de online community Orkestindeklas.nl te maken. De community stimuleert en ondersteunt nieuwe initiatieven om zo veel mogelijk kinderen tijdens schooltijd kennis te laten maken met instrumentale muziek.

Orkest in de klas biedt leerkrachten, ouders en kinderen de mogelijkheid tot het makkelijk stellen van vragen en uitwisselen van lesmateriaal, muziek, video en documenten. Orkest in de klas is een laagdrempelige en veilige omgeving. In een paar simpele stappen en zonder eerdere ervaring met digitale omgevingen, kunnen gebruikers content bekijken en toevoegen.

Elke doelgroep (kinderen en hun ouders, leerkrachten, muziekdocenten) heeft binnen de website een eigen kleur. AnyMeta herkent de gebruiker en plaatst zijn of haar content meteen op de juiste plek. Zo wordt informatie vanzelf gebundeld en kunnen gebruikers snel informatie vinden die voor hun relevant is. Op deze manier ontstaat er een toegankelijk, landelijk netwerk.

Kijk op Orkestindeklas.nl.

Opdrachtgever
Project management
Mediamatic team