Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website okt 2011

Play the City

Spelen met ideeën over de toekomst van je buurt

Op de site van Play the City komen mensen samen om spelenderwijs ideeën over een buurt uit te wisselen. De aanvullende website vormt een platform om verder te praten en te discussiëren over deze ideeën.

Bewoners speelden de afgelopen jaren bijna geen rol bij de ontwikkeling van wijken, terwijl zij juist concrete ideeën hebben over wat in hun wijk wel of niet gewenst is. The Responsive City ontwikkelde de ontwerp-game Play the City om deze ideeën te gebruiken.

Met Play the City komen alle betrokken partijen bij elkaar, van de architecten tot toekomstige bewoners en autoriteiten. Het spel wordt in sessies gespeeld tijdens events die The Responsive City organiseert. Tijdens de sessies bouwen de verschillende partijen op gelijkwaardig niveau aan een buurt.

De website die Mediamatic voor The Responsive City ontwikkelde is een aanvulling op het analoge spel. Op de site is extra informatie en documentatie van de sessies te vinden. Ook is het een platform om met elkaar te praten en te discussiëren over ideeën voor de buurt. Amsterdam Noord is de eerste buurt waar het aanvullende online platform wordt gebruikt. Op de Play Noord site kunnen bewoners en betrokkenen hun dromen, wensen en verhalen kwijt. Gebruikers markeren de plekken in Noord die zij bijvoorbeeld eng vinden, of juist de plekken waar zij het liefste zijn. Zo ontstaat een overzicht van de wijken zoals bewoners deze beleven.

Door het intuïtieve design en gebruiksgemak van Anymeta is de community site toegankelijk voor jong en oud. Zonder training of uitleg kunnen gebruikers direct aan de slag.

Kijk op playthecity.nl

Opdrachtgever
Project management