Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website dec 2011

Geheugen van Almere

Verhalensite voor bewoners van Almere

Het Geheugen van Almere heeft een nieuwe vormgeving en google-maps integratie. Ook kun je nu inloggen met Facebook

Het Geheugen van Almere is een verhalenwebsite door, voor en over Almere. De website bestaat al sinds 2005. Sinds dien zijn er veel verhalen geschreven. Er werd verteld over de geschiedenis van Almere maar ook zochten lezers en schrijvers samen naar de huidige identiteit van Almere.

Niet alleen aan de verhalen viel te zien dat de site al langere tijd bestond. Waar de wereld in 2005 nog in de ban was van web 2.0 (de trend waar gebruikers zelf content toevoegen aan websites) is user generated content intussen de norm. Ook Anymeta is meegegroeid met deze ontwikkelingen. Het geheugen van Almere was, sinds 2005, dan ook toe aan vernieuwing.

De laatste versie van Anymeta wordt nu gebruikt in het Geheugen van Almere. Dat betekent onder andere de integratie van social media, zoals Facebook. Ook staat er een blog op de homepage en kunnen gebruikers content koppelen aan een locatie op de kaart. Zo kan je bijvoorbeeld de locatie aangeven van het kunstwerk of gebouw waar je een verhaal over geschreven of een foto van hebt gemaakt. De markers die deze locaties aangeven zijn speciaal voor het Geheugen van Almere ontworpen.

Mediamatic team