Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Social Media Marketing

PICNIC festival

PICNIC wordt al jaren ondersteund door de interactieve installaties van Mediamatic

PICNIC is een jaarlijks 3-daags congres over ontwikkelingen op het gebied van internet, multimedia, games en ondernemerschap. De nationale en internationale creatieve industrie komt hier bijeen om nieuwe producten te lanceren, in contact te komen met elkaar en met klanten, en om te groeien.

  • ikWin - 

    Axel Roest wint van zijn collega-ontwerper Simon Claassen tijdens PICNIC08

Wat is PICNIC?

Picnic is een jaarlijks 3-daags congres in Amsterdam. Duizenden creatievelingen en professionals uit binnen- en buitenland trekken elk jaar naar dit crossmediale evenement om zich bezig te houden met ontwikkelingen op het gebied van internet, multimedia, games, design, ondernemerschap en meer.

Mediamatic en PICNIC

Mediamatic is projectpartner van PICNIC en organiseert jaarlijks een hackerskamp in de dagen voorafgaand aan het event. Tijdens dit hackerskamp probeert een team van professionele ‘geeks’ en interactiedesigners hun ambitieuze ideeën te realiseren. De resultaten worden tijdens PICNIC gepresenteerd.

Tijdens verschillende PICNICfestivals konden bezoekers onder andere foto’s maken met de ikCam, hun populariteit meten met de ikWin en vrienden maken bij het Friend Drink Station.
Naast het inzetten en presenteren van interactieve installaties verzorgt Mediamatic sinds 2006 het online sociale netwerk van PICNIC.

Door de Friend drink station worden bezoekers gestimuleerd om bestaande of nieuwe mensen uit hun netwerk te ontmoeten. Tijdens PICNIC '06 werd de Friend drink station met succes geïntroduceerd door Mediamatic.

ikRun PICNIC08

ikRun PICNIC08

-

Run from the conference to the PICNIC Club and record your fastest time and a finishing photo. Photo: Daria / Mediamatic

De ikRun laat bezoekers rennen van de ene naar de andere kant van de zaal, of van de ingang naar de bar. Gebruik de ikTag voor de start en de finish. Wie is de snelste? Met een finishfoto voor iedere sprinter, en alle winnaars op de website. De ikRun werd ingezet tijdens PICNIC ' 08.

Met de ikWin daag je medebezoekers uit voor een wedstrijdje Google populariteit. Neem plaats op de liftjes en start de ikWin. Hoe meer hits op Google hoe hoger je gaat: de winnaar is snel zichtbaar.