Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website feb 2012  

Reinwardt Academie

Reinwardt Community, platform voor en door erfgoedprofessionals

Op Reinwardtcommunity.nl delen alumni en het werkveld rond de academie hun netwerk, herinneringen aan hun studententijd en de liefde voor het vak.

Een gezamenlijke geschiedenis schept een band tussen mensen. De Reinwardt Community is een online gemeenschap waarmee oud-docenten en alumni verbonden blijven met huidige medewerkers en studenten van de Reinwardt. De website biedt gebruikers de mogelijkheid om informatie te delen. Zo heeft de academie zelf veel materiaal uit de archieven openbaar gemaakt op de site. Ook nodigen zij hun alumni uit om content van vroeger toe te voegen op de site: foto’s van excursies, verhalen en herinneringen uit hun studententijd. Zo ontstaat er een gemeenschappelijk ‘Reinwardt’ geheugen.

Anymeta is het community management systeem van Mediamatic, welke zorgt voor een organische structuur op de website. Door metadata aan de content toe te voegen vindt elk verhaal, artikel en foto een plek in het geheel. De verbindingen zorgen voor een niet-hiërarchisch netwerk dat altijd in ontwikkeling is.

Voor de Reinwardt community ontwikkelde Mediamatic een structuur waarop relevante metadata aan content kan worden gelinkt. Alumni gen aan welk studietraject ze hebben gevolgd, wanneer ze zijn afgestudeerd en bij welke organisaties ze hebben gewerkt. Bij het profiel van een persoon is een timeline te zien; de levensloop van een gebruiker, waaronder het curriculum vitae, wordt zo grafisch weergegeven.

Bekijk de Reinwardt Community zelf.

Studenten op een Minitrein

Studenten op een Minitrein

-

Met Nomade Tours en de 3e jaars museumcommunicaite een 10-daagse rondreis door Midden Engeland. Foto gevonden op Flickr. Rechten van de Reinwardt Academie.

Opdrachtgever
Project management
Mediamatic team