Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Social Media Marketing: Nienke Fonk EN  NL

Installaties op Persinnovatie congres ‘LEF!’

Praten over innovatie en durf in de journalistiek

Bezoekers van het congres van Persinnovatie LEF! konden ‘inchecken’ met speciale pasjes en live alle tweets rondom het congres volgen op schermen in de zaal.

Op 22 mei 2012 vond in de Beurs van Berlage het congres van Persinnovatie plaats. Het thema dit jaar was 'lef'. Het congres werd georganiseerd door het Stimuleringsfonds voor de Pers. Op het programma stonden, onder andere, presentaties van Dagan Cohen (Upload Cinema), Pim Betist (Sellaband), Thomas Loudon (VJ Movement) en Joshua Benton (Niemand Journalism Lab).

Sprekers debatteerden over de toekomst van de journalistiek, maar ook over projecten die durf en innovatie in de journalistiek stimuleren. Er werd gesproken over newsgames en entrepreneurial journalism, maar ook over crowdfunding waardoor het publiek kan bijdragen, bijvoorbeeld aan onderzoeksjournalistiek of andere journalistieke projecten.

Bij binnenkomst ontvingen bezoekers een speciale Persinnovatie: LEF! pas,. Met deze pas konden bezoekers inchecken bij de incheckzuil, die bij elke check-in ook even oplichtte. Daarnaast was er een Backchannel; op deze schermen konden bezoekers relevante tweets over het congres live volgen.