Spinoza theatervoorstelling

Zonder ruzie geen vrijheid

6 feb 2009
28 mrt 2009

Iedereen moet anderhalve meter uit zijn buurt blijven. Niemand mag lezen wat hij geschreven heeft. En het is verboden met hem te praten. Filosoof en schrijver Baruch de Spinoza is pas 23 jaar oud als de banvloek over hem wordt uitgesproken. Maar de tweede generatie asielzoeker van Joods-Portugese ouders laat zich niet gevangen zetten in het niemandsland tussen twee culturen.

Vergroot

Spinoza theaterstuk, foto door Arjan Benning -

In deze actuele muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 16 jaar, wordt het gevecht getoond dat de jonge Spinoza voert met zijn omgeving en met zichzelf. SPINOZA is een muzikale collage met fado's over de durf om te twijfelen aan wat iedereen als waarheid ziet.
SPINOZA maakt deel uit van een drieluik, geïnspireerd door Amsterdammers die zich niet wensten te schikken: Annie M.G. Schmidt, Anne Frank en Baruch de Spinoza. Het drieluik is onderdeel van ‘Amsterdam Wereldboekenstad', een initiatief van Unesco met als thema ‘vrijheid van uiting'.

Regie: Liesbeth Coltof tekst: Roel Adam dramaturgie: Paulien Geerlings, Annemarie Wenzel spel: Roel Adam, Daniël van Klaveren, Roel Adam, Markoesa Hamer en Oscar Siegelaar kostuums: Annelies de Ridder muziek/geluidsdecor: Wiebe Gotink decor-en lichtontwerp: Guus van Geffen regie-assistent: Jorieke Abbing

Deze voorstelling is een coproductie van WEDERZIJDS en HUIS AAN DE AMSTEL. ANNIE maakt deel uit van een drieluik, geïnspireerd door Amsterdammers die zich niet wensten te schikken: Annie M.G. Schmidt, Anne Frank en Baruch de Spinoza. Het drieluik is onderdeel van ‘Amsterdam Wereldboekenstad’, een initiatief van Unesco met als thema ‘vrijheid van uiting’. Vanaf 16 jaar. Te zien vanaf 6 februari 2009, kijk op de website van Huis aan de Amstel voor de complete speellijst.