Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Cultuur in Beeld 2012

Beeldverslag van cultuurconferentie in Le Fabrique, Utrecht.

Het ministerie van OCW nodigde ons vorige week uit om onze nieuwe diensten te presenteren op Cultuur in Beeld 2012, de jaarlijke drukbezochte conferentie over de Nederlandse cultuursector. Willem gaf er een CultTalk over de OV-Kunstkaart en er stonden een paar ikCams, waar bezoekers mee konden spelen.

Cultuur in Beeld is een jaarlijkse conferentie welke georganiseerd wordt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Culturele instellingen krijgen er de mogelijkheid hun nieuwe initiatieven te presenteren aan bezoekers. Verder zijn er gedurende de hele dag presentaties over de vier kernthema's van de conferentie: Ondernemerschap, Publieksoriƫntatie, Financiering en het Artistiek vermogen.

De CultTalk van Willem ging over de toekomstplannen van de OV-Kunstkaart, een initiatief van Mediamatic Lab wat het voor culturele instellingen mogelijk maakt om de OV-Chipkaart van hun bezoekers om te 'toveren' tot een OV-Kunstkaart. Het koppelen van de RFID-chips in OV-chipkaarten aan online media (bv. Facebook of websites) levert tal van voordelen op voor zowel bezoekers van evenementen als de organisatoren (zoals musea en andere erfgoedinstellingen). Enkele implementaties hiervan zijn dat bezoekers zich makkelijker in kunnen schrijven voor nieuwsbrieven, alsmede het 'liken' en 'delen' van individuele objecten, tentoonstellingen of evenementen op online media door middel van hun OV-Chipkaart. Ook kan de OV-Kunstkaart ingezet worden om het publiek meer bij evenementen te betrekken, bijvoorbeeld bij het bepalen van publieksprijzen, zoals we gedaan hebben in het Concertgebouw.

Bijdragen