Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website apr 2004 EN  NL

Joods Historisch Museum: Digitaal Monument

Online community en digitaal monument voor de Joodse gemeenschap.

Duizenden omgekomen Nederlandse Joden worden herdacht op de online community van het Joods Historisch Museum. De herinnering wordt levend gehouden door actieve deelname van nabestaanden.

De community Joods Monument maakt deel uit van het Joods Historisch Museum. Het is de interactieve website van het Digitaal Monument.

Digitaal monument voor de Joodse Gemeenschap is een gedenkteken voor zo’n 105.000 omgekomen Joodse Nederlanders. De herinnering wordt levend gehouden op de community website, door actieve deelname van nabestaanden. Door het toevoegen van informatie zoals familierelaties, foto's of een levensbeschrijving ontstaat een levende gemeenschap. Zo leveren nabestaanden zelf een bijdrage aan documentatie en geschiedschrijving.

Daarnaast is de site een plaats om informatie te vinden en uit te wisselen over de holocaust of Joods leven in Nederland. Het doel is om een vollediger en veelzijdiger beeld schetsen van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de Joodse gemeenschap in Nederland. De site biedt een platform tot uitwisseling van deze informatie en het leggen van contacten.

Kijk op de community van het Joods Historisch Museum, of ga naar het Digitaal Monument voor de Joodse Gemeenschap in Nederland.

Klik hier voor het artikel over de Community Joods Monument in de Volkskrant (4 mei 2012).

Webmaster
Project management
Ino
Bijdragen