Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Community website sep 2009 EN  NL

Amsterdam Museum

Buurtwinkels.nl, verhalen over de geschiedenis van de middenstand in Amsterdam

Buurtwinkels is een verhalensite met verhalen, voorwerpen en foto's van Amsterdamse buurtwinkels, gemaakt in opdracht van het Amsterdam Museum.

Met Buurtwinkels vertelt het Amsterdam Museum de geschiedenis van de kleine middenstand in Amsterdam, samen met ondernemers en hun klanten. Op deze website, in de buurt en in een tentoonstelling in 2011 worden buurtwinkels van vroeger én nu uitgelicht.

De website is een online platform waar iedereen die geïnteresseerd is een bijdrage kan leveren. Zonder directe tussenkomst van redacteuren kunnen bezoekers van de site een verhaal, foto of een beeld van een voorwerp direct op de site plaatsen. Zo wordt geschiedens geschreven en aangevuld door persoonlijke verhalen.

Het Amsterdam Museum daagt mensen uit hun relatie met Amsterdam te verdiepen. Dit gebeurt door mensen op eigentijdse wijze te (laten) vertellen over buurtwinkels. Hierdoor ervaren ze welke invloed zij zelf, als consument en bewoner van Amsterdam, hebben op de rol van buurtwinkels in de stad.

Sinds voorjaar 2011 is ook ook de Buurtwinkels iPhone app (gratis) verkrijgbaar in de app store.

Opdrachtgever
Project management