homepage van Mediamatic, met links naar alle activiteiten van Mediamatic indexpagina van Mediamatic Magazine 9#2, het context nummer naar de volgende pagina van dit artikel
JOES KOPPERS
Browser
pagina 1/4
 
J O E S   K O P P E R S

Browser


Nationale Browser Competitie

Op 17 april 1998 vond in Paradiso in Amsterdam de Eerste Nationale Browserdag plaats, georganiseerd door de Maatschappij voor Oude en Nieuwe Media. Centraal stond de vraag: Hoe moeten de interfaces er in de toekomst uit gaan zien? Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, van het Sandberginstituut en de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam kregen de opdracht om in één maand een ontwerp voor een browser te bedenken en het vervolgens te presenteren op de Browserdag. Aan de presentatie van de in totaal 38 ontwerpen, was een competitie gekoppeld.

De eerste prijs ging naar Browser van Joes Koppers, en de tweede prijs was voor Vanessa Borcic en Hjordis Thorborg met hun ontwerp L/TM. Beide ontwerpen, waarin de gebruikelijke interface-elementen als buttons en menubalken zijn afgeschaft, worden op de volgende pagina’s nader toegelicht.

 
 
 
 Last modified by GIH on 16 12 1998